OBER! OBER! - het boek over gastvrijheid in en buiten de horeca

Wat weet jij van gastvrijheid?

Wat fijn dat je er bent. Wij hebben, net als jij, een enorme passie voor gastvrijheid. Het succes van een bedrijf valt of staat met geschoold personeel, echter beseffen wij ook dat dat niet altijd mogelijk is. Inwerken kost veel tijd en je leert pas echt werken in de gastvrijheid door het te doen. Toch? Wij vinden dat medewerkers in de gastvrijheid zelf een verantwoordelijkheid dragen om verder te ontwikkelen, mits ze de juiste hulpmiddelen hebben. Hier kan OBER! OBER! een grote rol spelen.

Wat kun je verwachten?

Met OBER! OBER! krijgen jouw medewerkers in de gastvrijheid met behulp van relevante praktijkvoorbeelden, concrete tips en persoonlijke ervaringen een compleet beeld van de horeca, en nog veel meer! We dagen ze uit om bewuster te worden van wat nu écht belangrijk is in ‘de kunst van gastvrijheid’ en wat voor invloed zij kunnen hebben op de beleving van iedere gast. 

We leggen ze gastvrijheid van ​A tot Z uit en onze OBER! OBER! guest journey staat hierin centraal. We nemen ze mee op de figuurlijke reis die een gast doormaakt en leren ze meer over verschillende type gasten, hun verwachtingen en hoe zij in contactmomenten met de gast hét verschil kunnen maken. 

We leren ze waarom ze blij moet zijn met een klacht en hoe ze communicatief sterk over kunnen komen op gasten. Met de juiste kennis van producten en tips om (bij) te verkopen ontwikkelen ze vaardigheden waarmee ze de beste gastvrijheid kunt verlenen en zichzelf écht kunnen onderscheiden. 

Hierdoor heeft jouw personeel meer kennis en plezier, wat de gastbeleving ten goede zal komen.

De OBER! OBER! Guest journey

WIL JIJ...

Kwalitatief beter personeel

door middel van een gestructureerde manier van inwerken van jouw personeel?

Kosten besparen

door minder gemaakte fouten en minder verloop van jouw personeel?

Sneller ingewerkt

personeel waardoor jij kosten bespaard?

Multifunctioneel personeel

door inhoudelijke kennis van gastverwachtingen, de horeca en producten?

de gastbeleving verhogen

door middel van creatief en meedenkend personeel?

Meer omzet maken

door het meer (bij)verkopen van passende gerechten en dranken?

Wil jij een kickstart in de gastvrijheid?

In dit boek leer je alles over

Wat kun je op de deurmat verwachten?

Video afspelen

Het ontstaan van het boek over gastvrijheid

Waar kwam de behoefte van het boek vandaan?

OBER! OBER! is ontstaan uit onze gedeelde frustratie van het inwerken in de gastvrijheid. Je wordt vriendelijk verwelkomt door het personeel, trekt bedrijfskleding aan en dan is het vaak een kwestie van meelopen totdat er voor je besloten wordt dat je het nu zelf kunt gaan doen. Jordy heeft in zijn tijd als bedrijfsleider, voorafgaand aan de opening van een strandpaviljoen, een aanpak gecreëerd die efficiënt bleek. Door middel van een uitgebreide trainingsdag en een samenvatting om thuis door te lezen werden 40 personeelsleden gewapend met de kennis en kunde die nodig was voor een voortvarende start. Ze schoten uit de startblokken en hebben een topseizoen gedraaid.

Stijn heeft door ervaring in grote internationale hotels diverse manieren van inwerken van nieuw personeel eigen gemaakt en dit gecombineerd tot één structureel plan van inwerken. We hebben onze ervaringen en tips op een gestructureerde manier in dit boek geschreven om jou de kickstart te geven in de horeca!

Wat zeggen

Onze lezers over het boek

Lezers van het boek OBER! OBER! - waar horeca en gastvrijheid centraal staan
Lezer van het horecaboek OBER! OBER!
Lezer van het gastvrijheid boek OBER! OBER!
Lezers van het horecaboek OBER! OBER!
Lezer van het gastvrijheid boek OBER! OBER!
Albert kooi schrijft voorwoord van het boek over gastvrijheid: OBER! OBER!

Met het voorwoord van

Albert Kooy

Albert Kooy is de oprichter van Dutch Cuisine; een eetcultuur waar Nederlandse producten centraal staan. In dit concept bestaat 80% van het gerecht uit lokale groenten die in het seizoen zijn en 20% van het gerecht is duurzaam vlees of vis. Albert is een SVH Meesterkok en executive chef bij Stenden University Hotel, verbonden aan de Hotelschool Leeuwarden. Echter houdt hij zich niet alleen bezig met eten, hij heeft een sterke visie over wat gastvrijheid nu echt is en hoe de nieuwe generatie zich in de horeca branche kan laten gelden. We zijn blij dat hij een voorwoord heeft kunnen schrijven voor OBER! OBER!.

Wat kun je verwachten van het boek OBER! OBER!?

OBER! OBER! - boek horeca en workshop gastvrijheid

Gastvrijheid: van a tot z

We leggen jouw personeel de horeca van a tot z uit. Vanaf het begin van de Guest Journey tot het einde. Van binnenkomst tot vertrek.

OBER! OBER! - boek horeca en workshop gastvrijheid

Sneller ingewerkt

Met de kennis uit OBER! OBER! is jouw personeel sneller ingewerkt in de gastvrijheid dan je ooit had verwacht. Verras je collega's, personeel en je gasten.

OBER! OBER! - boek horeca en workshop gastvrijheid

Visueel & begrijpbaar

Met behulp van duidelijke visuals en toegankelijke modellen is de horeca een stuk beter te begrijpen dan men denkt.

OBER! OBER! - boek horeca en workshop gastvrijheid

Ervaringen & tips

Door het delen van persoonlijke ervaringen en tips krijgt jouw personeel een inkijkje in wat wij geleerd hebben van de fouten die wij hebben gemaakt.

OBER! OBER! - boek horeca en workshop gastvrijheid

Praktijkvoorbeelden

Met praktische voorbeelden slaan we de brug tussen theorie en praktijk en zal je merken dat het direct toepasbaar is op jouw organisatie.

OBER! OBER! - boek horeca en workshop gastvrijheid

Uitdagend & activerend

We dagen jouw personeel uit de geleerde kennis in de eigen praktijk tot te passen. Durf jij het aan?