Inspiratiesessie gastvrijheid

Wij zijn Jordy en Stijn, twee vrienden met een passie voor gastvrijheid.

Geen masterclass of mastermind sessie terwijl wij in Bali zitten. Wél een inspiratiesessie waar we samen verder zoeken naar de kunst van gastvrijheid – toegespitst op jouw wensen. One size fits one, iedereen is expert van zijn eigen ervaring.

Een belangrijk evenement waar je een groot team nog even op scherp wilt zetten? De kick-off van het nieuwe schooljaar? Een nieuw te openen zaak? 

Verwacht veel interactie, opnieuw kennismaken met gastvrijheid door een ander perspectief en een flinke dosis energie. Inclusief een flauw grapje van Jordy zo nu en dan. 

Inspiratie

Laat jouw team inspireren en ontdek nieuwe manieren om de gastvrijheid te verbeteren.

Plezier

Ervaar plezier en verhoog de teamdynamiek door een leuke sessie.

Kracht

Ontdek hoe je in relatief korte tijd krachtig resultaat kan boeken met jouw team.

Verschil inspiratiesessie en workshop

Waar heeft jouw organisatie behoefte aan?

Inspiratiesessie Gastvrijheid

Workshop Gastvrijheid

Ervaringen over de Inspiratiesessie Gastvrijheid

Zij gingen je voor

Wat zit er in een Inspiratiesessie gastvrijheid?

Altijd toepasbaar op jouw praktijksituatie

De inspiratiesessie gastvrijheid kent meerdere thema’s en onderwerpen die voortkomen uit de theorie van ons boek en de hedendaagse praktijk. Iedere inspiratiesessie start met de basis van gastvrijheid en kent daarna vaste route. Deze route is altijd in de context van jouw praktijksituatie. 

Dit is de aftrap van elke inspiratiesessie die we geven, om de figuurlijke basis te leggen voor de rest van de workshop. We bespreken gastvrijheid van het breedst mogelijk perspectief. Wat betekent gastvrijheid? Hoe ervaren we gastvrijheid? En waarom kies je ervoor om ergens terug te komen? Die vragen beantwoorden we om de ‘waarom’ kraakhelder te krijgen, om zo een maximaal resultaat uit de inspiratiesessie te halen.

De kunst van het welkom laten voelen, waar zit dat hem in? Wij vinden dat het veel verschillde thema’s raakt, die alleen en rol spelen in het welkom laten voelen. Het gaat verder dan alleen bedienen en zorgen voor. Het gaat om het begrijpen van het grote plaatje en het nemen van verantwoordelijkheid voor de gastervaring. Dit vereist kennis en een open dialoog met de gasten, om zo een persoonlijke en gastvrije ervaring te creëren die onvergetelijk is.

Het product of de dienst is belangrijk, maar daar gaat het niet alleen om. Waarop onderscheiden bedrijven in de gastvrijheid zich mee? Wij vinden met beleving. Het bieden van een unieke en memorabele ervaring die de gast bijblijft en zorgt voor een positieve associatie met het bedrijf. Door te investeren in de beleving van de gast, onderscheidt een bedrijf zich van de andere bedrijven en kan het zichzelf positioneren als een gastvrije en onvergetelijke bestemming.

Gasten en klanten hebben een overvloed aan keuzes om hun geld uit te geven aan dezelfde producten en services. Daarom is het cruciaal om vanuit de ogen van de gast te kijken naar jouw product en service. Zo kan het team kansen identificeren om het bedrijf onderscheidend te positioneren. Het draait hier ook om een stuk bewustzijn te creëren en routines los te laten. De centrale vraag die wij hierin stellen: ‘hoe kunnen we de verwachtingen van de gast in elke fase van de guest journey overtreffen?’.

Een algemene aanname is dat verbale communicatie het grootste gedeelte van de totale communicatie beslaat, echter is dit maar het kleinste deel. Wat doet non-verbale communicatie en de intonatie dan met de gast, onze collega’s en nog belangrijker: onszelf? Hoe ontvangen en communiceren we met gasten op de meest gastvrije manier?

Klachten roepen vaak een negatief sentiment op en we zijn de klanten of gasten die klagen liever kwijt dan rijk. Maar waarom moeten we blij zijn met een klacht? Hoe behandelen we een klacht op een neutrale manier en zorgen we ervoor dat deze niet als persoonlijk wordt beschouwd? Wat is de impact op jouw bedrijf wanneer een klacht niet goed wordt opgelost? We bespreken hier een internationaal bekend model welke gebruikt wordt in de grootste hotelketens. Dit geeft jouw personeel handvatten om klachten adequaat op te lossen en jouw klagers in ambassadeurs te transformeren!

Om als organisatie jezelf te onderscheiden en creatief te zijn krijgen we vaak te horen dat we ‘out-of-the-box’ moeten zijn. Als iedereen out-of-the box is, moeten we dan misschien niet een keer ‘in-the-box’ zijn? Door de hele inspiratie dagen we deelnemers uit om in or out of the box te denken. 

De inspiratiesessie gastvrijheid - overzicht

Een kijkje in de keuken bij de inspiratiesessie van

Amsterdam RAI - 2023

Praktische informatie

De informatie is op basis van onze vaste inspiratiesessie. Afhankelijk van jouw wensen die we bespreken in een gastvrij gesprek bieden wij een voorstel op maat.

Benieuwd naar wat dit voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag een vrijblijvend gastvrij gesprek aan.

Onze werkwijze

In 7 stappen jouw inspiratiesessie gastvrijheid

Gastvrij gesprek aanvragen

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in om een gastvrij gesprek aan te vragen.

Gastvrij gesprek

Online of op locatie hebben wij een gastvrij gesprek. Hier maken we kennis, definiëren we de behoeften en doelen en kijken we of OBER! OBER! geschikt is. Is jouw organisatie klaar voor verandering?

Voorstel ontvangen en vergelijken

Wij stellen op basis van het gastvrije gesprek en jouw gewenste resultaat een inspiratiesessie voor. In dit voorstel vind je alle benodigde informatie om een keuze te maken. We dagen je graag uit om andere offertes op te vragen en te kijken wat het best bij jouw organisatie past.

Voorbereiding inspiratiesessie

Jij gaat door met de bedrijfsvoering, wij bereiden de inspiratiesessie voor. In aanloop naar de dag hebben we contact voor de laatste details.

De inspiratiesessie

Tijd voor actie! De inspiratie vindt plaats. Wij zijn er 30 minuten van te voren om alles klaar te zetten en daarna tijd om te knallen.

Evaluatie

We meten de tevredenheid van de deelnemer na afloop van de sessie, maar zitten graag met jou samen om te weten of we jouw verwachtingen hebben voldaan, of zelfs overtroffen.

Vervolg

Tijdens de inspiratiesessie planten wij een gastvrij zaadje bij de deelnemers om het geleerde langer vast te houden.

Lijkt deze werkwijze iets wat past bij jouw organisatie? Vraag een gastvrij gesprek aan.

En wat nog meer...

Extra mogelijkheden voor bij de inspiratiesessie

Uitnodiging voor de training hospitality - Training klantgerichtheid: vergroot uw concurrentievermogen in de markt

Uitnodiging op maat

We maken voor jou een uitnodiging op maat, die jij kunt versturen naar alle deelnemers. Zo zorgen we samen voor maximale opkomst en maximaal rendement.

Goodie Bag - OBER! OBER! - Gastvrijheidstraining voor de retail: trek meer klanten aan met uw service

Goodie bag

Aan het einde van de inspiratiesessie kunnen alle deelnemers een OBER! OBER! goodie bag met het boek, een boekenlegger en stickers ontvangen. Hierbij heb jij ook de mogelijkheid om er zelf iets in te doen.

Certificaat generiek aan het einde van de training - OBER! OBER! - Gastvrijheidstraining voor de retail: trek meer klanten aan met uw service

Certificaat

Aan het einde van de inspiratiesessie kunnen alle alle deelnemers een OBER! OBER! Certificaat ontvangen.Hiermee zijn zij OBER! OBER!-proof en klaar om vol energie en kennis over gastvrijheid weer aan de slag te gaan!

Klaar om je bedrijf naar een gastvrijer niveau te tillen?

Vraag een gastvrij gesprek aan

Heb jij interesse in een inspiratiesessie? Heb je vragen over onze werkwijze of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul onderstaand contactformulier in of stuur ons een bericht. We zijn erg benieuwd. 

Fotoshoot Stijn van Boxtel en Jordy van Heese voor het boek OBER! OBER!