Ben jij een Medewerker of starter in de horeca?

Ken je OBER! OBER! al?

Wat fijn dat je er bent! Uit ervaring is gebleken dat niet iedereen de juiste kennis heeft kunnen ontwikkelen tijdens het (in)werken in de horeca. Hoe kun je bijvoorbeeld het beste gasten benaderen? Wat zijn uitdagingen die je tegenkomt tijdens het werken, en hoe voorkom je die? Hoe verkoop je een gerecht bij? We leggen het allemaal uit in OBER! OBER! waardoor jij sterker in je schoenen staat én meer plezier beleeft tijdens het werken!

Horeca boek, instructieboek, horeca

Wat kun je verwachten?

We geven je alle kennis mee die je nodig hebt tijdens het werken in de horeca. Met relevante praktijkvoorbeelden, concrete tips en persoonlijke ervaringen geven we jou een compleet beeld van de horeca, en nog veel meer! 

We dagen je uit om bewuster te worden van wat nu écht belangrijk is in ‘de kunst van gastvrijheid’ en wat voor invloed jij kunt hebben op de beleving van iedere gast. We leggen jou de horeca van A tot Z uit en onze OBER! OBER! guest journey staat hierin centraal. We nemen je mee op de figuurlijke reis die een gast doormaakt en leren je meer over verschillende type gasten, hun verwachtingen en hoe jij in contactmomenten met de gast hét verschil kan maken. 

Je leert waarom je blij moet zijn met een klacht en hoe je communicatief sterk over kunt komen op je gasten. Met de juiste kennis van producten en tips om (bij) te verkopen ontwikkel jij vaardigheden waarmee jij de beste gastvrijheid kunt verlenen en jezelf écht kunt onderscheiden van je collega’s. 

Geloof ons: hierdoor heb je meer vertrouwen én plezier in je werk! 

De OBER! OBER! Guest journey

WIL JIJ...

De kunst van gastvrijheid

leren en overbrengen op gasten en collega's?

Een Creatieve & gemotiveerde

houding ontwikkelen?

Snel kennis & vaardigheden

opdoen in korte tijd?

Inspraak & bijdrage leveren

aan jouw restaurant?

Indruk maken op

je collega's?

Een goede indruk maken

op je leidinggevende?

Wil jij een kickstart in de horeca?

In dit boek leer je alles over

Wat kun je op de deurmat verwachten?

Video afspelen

Het ontstaan van het boek

Waar kwam de behoefte vandaan?

OBER! OBER! is ontstaan uit onze gedeelde frustratie van het inwerken in de horeca. Tijdens je eerste dagen word je vriendelijk verwelkomt door het personeel, je krijgt een dienblad in je handen geduwd en dan is het vaak een kwestie van meelopen totdat er voor je besloten wordt dat je het nu zelf kunt gaan doen. Dat kan beter vinden wij!

Jordy heeft in zijn tijd als bedrijfsleider, voorafgaand aan de opening van een strandpaviljoen, een aanpak gecreëerd die efficiënt bleek. Door middel van een uitgebreide trainingsdag en een samenvatting om thuis door te lezen werden 40 personeelsleden gewapend met de kennis en kunde die nodig was voor een voortvarende start. Ze schoten uit de startblokken en hebben een topseizoen gedraaid.

Stijn heeft door ervaring in grote internationale hotels diverse manieren van inwerken van nieuw personeel eigen gemaakt en dit gecombineerd tot één structureel plan van inwerken. We hebben onze ervaringen en tips op een gestructureerde manier in dit boek geschreven om jou de kickstart te geven in de horeca!

Wat zeggen

Onze lezers

Horeca: van a tot z

We leggen jou de horeca van a tot z uit. Vanaf het begin van de Guest Journey tot het einde. Van binnenkomt tot vertrek.

Sneller ingewerkt

Met de kennis uit OBER! OBER! ben jij sneller ingewerkt in de horeca dan je ooit had verwacht. Verras je collega's en gasten.

Visueel & begrijpbaar

Met behulp van duidelijke visuals en toegankelijke modellen is de horeca een stuk beter te begrijpen dan je dacht.

Ervaringen & tips

Door het delen van persoonlijke ervaringen en tips krijg jij in inkijkje in wat we geleerd hebben van de fouten die wij hebben gemaakt.

Praktijkvoorbeelden

Met praktische voorbeelden slaan we de brug tussen theorie en praktijk en zal je merken dat het direct toepasbaar is op het restaurant waar jij werkt

Uitdagend & activerend

We dagen jou als lezer uit om de geleerde kennis in jouw eigen praktijk tot te passen. Durf jij het aan?

Wil jij een kickstart in de horeca?

In dit boek leer je alles over

Horeca boek, instructieboek, horeca