Ben jij werkzaam in het onderwijs in onze prachtige branche?

Ken je OBER! OBER! al?

Studenten komen naar school om te leren en zij willen dat op een moderne en enthousiaste manier doen. Jij bent als docent of medewerker van een opleiding mede verantwoordelijk voor de eerste stappen in de horeca van deze enthousiaste studenten. Die eerste stappen zijn zó belangrijk om het vuur aan te wakkeren van onze aanstormende talenten. Misschien schuilt er in je studenten wel een toekomstige SVH meestergastheer of -vrouw? Je wilt je studenten daarom zo goed mogelijk kunnen faciliteren en dat is waar OBER! OBER! van pas komt!

Horeca boek, instructieboek, horeca

Wat kun je verwachten?

We grijpen de aandacht van de studenten middels onze enthousiaste en directe schrijfstijl. We dagen daarmee de lezer uit om bewuster te worden van wat nu écht belangrijk is in ‘de kunst van gastvrijheid’ en wat voor invloed zij kunnen hebben op de beleving van iedere gast. OBER! OBER! begint met de basis van de horeca en bouwt vanuit daar verder. Ruim 130 pagina’s zijn gevuld met kennis, tips, ervaringen en aantrekkelijke afbeeldingen. Met dit boek geef jij jouw studenten de ideale leermethode voor een kickstart in de horeca!

De OBER! OBER! Guest journey

WIL JIJ studenten...

helpen ontwikkelen tot professionals

door middel van een gestructureerde manier van leren waardoor je sneller de diepte in kunt gaan?

Vaardigheden leren

door inhoudelijke kennis van gastverwachtingen, (bij)verkopen en klachtenmanagement?

een kans geven

door op een toegankelijke manier ons vak door te geven?

leren om iedere gastbeleving te verhogen

door middel van een creatieve en meedenkende houding?

Enthousiasmeren

door ze de mooie kant van de horeca te laten zien?

Veilig en vertrouwelijk laten leren

door middel van een herkenbare manier van schrijven en ruimte te laten voor hun eigen mening?

Gun jij jouw studenten een kickstart in de horeca?

In dit boek leren studenten alles over

Interesse? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op of vraag een inkijkexemplaar aan.

Wat kunnen zij op de deurmat verwachten?

Video afspelen

Het ontstaan van het boek

Waar kwam de behoefte vandaan?

OBER! OBER! is ontstaan uit onze gedeelde frustratie van het inwerken in de horeca. Je wordt vriendelijk verwelkomt door het personeel, trekt bedrijfskleding aan en dan is het vaak een kwestie van meelopen totdat er voor je besloten wordt dat je het nu zelf kunt gaan doen. Jordy heeft in zijn tijd als bedrijfsleider, voorafgaand aan de opening van een strandpaviljoen, een aanpak gecreëerd die efficiënt bleek. Door middel van een uitgebreide trainingsdag en een samenvatting om thuis door te lezen werden 40 personeelsleden gewapend met de kennis en kunde die nodig was voor een voortvarende start. Ze schoten uit de startblokken en hebben een topseizoen gedraaid.

Stijn heeft door ervaring in grote internationale hotels diverse manieren van inwerken van nieuw personeel eigen gemaakt en dit gecombineerd tot één structureel plan van inwerken. We hebben onze ervaringen en tips op een gestructureerde manier in dit boek geschreven om jou de kickstart te geven in de horeca!

Wat zeggen

Onze lezers

Met het voorwoord van

Albert Kooy

Albert Kooy is de oprichter van Dutch Cuisine; een eetcultuur waar Nederlandse producten centraal staan. In dit concept bestaat 80% van het gerecht uit lokale groenten die in het seizoen zijn en 20% van het gerecht is duurzaam vlees of vis. Albert is een SVH Meesterkok en executive chef bij Stenden University Hotel, verbonden aan de Hotelschool Leeuwarden. Echter houdt hij zich niet alleen bezig met eten, hij heeft een sterke visie over wat gastvrijheid nu echt is en hoe de nieuwe generatie zich in de horeca branche kan laten gelden. We zijn blij dat hij een voorwoord heeft kunnen schrijven voor OBER! OBER!.

Wat kun je verwachten van OBER! OBER!?

Horeca: van a tot z

We leggen jouw studenten de horeca van a tot z uit. Vanaf het begin van de Guest Journey tot het einde. Van binnenkomst tot vertrek.

Sneller ingewerkt

Met de kennis uit OBER! OBER! zijn studenten sneller ingewerkt in de horeca dan je ooit had verwacht. Verras je collega's, mede-studenten en hun gasten.

Visueel & begrijpbaar

Met behulp van duidelijke visuals en toegankelijke modellen is de horeca een stuk beter te begrijpen dan men denkt.

Ervaringen & tips

Door het delen van persoonlijke ervaringen en tips krijgen studenten een inkijkje in wat wij geleerd hebben van de fouten die wij hebben gemaakt.

Praktijkvoorbeelden

Met praktische voorbeelden slaan we de brug tussen theorie en praktijk en zal je merken dat het direct toepasbaar is op jouw manier van lesgeven.

Uitdagend & activerend

We dagen jouw studenten uit de geleerde kennis in de eigen praktijk tot te passen. Durf jij het aan?

Gun jij jouw studenten een kickstart in de horeca?

In dit boek leren studenten alles over

Interesse? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op of vraag een inkijkexemplaar aan.

Horeca boek, instructieboek, horeca